piątek, 12 października 2012

Różane cupcakes z białą czekoladą


Składniki:
  • 125 g masła
  • 125 g cukru
  • 2 jajka średniej wielkości lekko ubite
  • szczypta aromatu z owocu dzikiej róży
  • 125 g mąki pszennej
  • 75 g posiekanej białej czekolady
  • łyżka mleka
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia


Piekarnik nastaw na 190 st. C. Zmiksuj masło z cukrem, aż do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Dodaj ubite lekko jajka, aromat z róży i wymieszaj. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do miski i dodaj do masy. Dorzuć czekoladę w kawałkach. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj trochę mleka. Nałóż łyżką masę do papilotek do 2/3 wysokości. Piecz 12-20 minut, aż będą złotobrązowe.

* Przepis pochodzi z "Dekoracja ciast" nr 1

**Babeczki na zdjęciach przyozdobione dodatkowo kremem maślanym


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)