sobota, 14 maja 2011

Koktajl rzodkiewkowy z miętową nutką





To prawdziwa bomba witaminowa. Doskonały pomysł na drugie śniadanie. Na pewno dostarczy energii na resztę dnia!


Składniki:



• Pęczek rzodkiewek


• Średniej wielkości zielony ogórek


• 200 g śmietany


• 200 g jogurtu naturalnego


• Łyżka posiekanej świeżej mięty


• Sól, pieprz


• Listek mięty i łyżeczka posiekanego koperku do przybrania

Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki. Ogórka umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, wyciąć gniazda nasienne i pokroić go na kilku centymetrowe kawałki. Warzywa, śmietanę, jogurt, miętę, sól i pieprz wrzucić do blendera. Zmiksować. Włożyć do lodówki, aby koktajl się schłodził, a składniki się połączyły. Koktajl podawać w wysokich szklankach, przybrany listkiem mięty i posypany koperkiem.




2 komentarze:

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)