środa, 31 marca 2010

zielona pasta kanapkowa, czyli wiosna na talerzu






Pyszna, zielona pasta do kanapek. Trzy w jednym. Owoc, nabiał i wszelkie dobra z jajka.
składniki:
  • 1 awokado
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 1/3 kostki twarogu
  • garść posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • łyżka soku z cytryny
Awokado, jajko, twaróg, szczypior i sok z cytryny zmiksować blendrem na pastę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.

2 komentarze:

  1. połączenie jajek i awokado lubię
    będzie u mnie na wielkanoc :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. kiedyś często robiłam pastę jajeczną na piątkową kolację, ale taka wzbogacona awokado jest ciekawsza zdecydowanie :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)